Yvette, 55 jaar, waagt de horecasprong

Op www.verhalenuitdehoreca.be verscheen zonet het horecaverhaal van Yvette, 55 jaar die de horecasprong waagde nadat ze als werkzoekende een berichtje kreeg van de VDAB om de opleiding keukenhulp van Mentor te volgen. Vastberaden en vol goede moed ging ze de uitdaging aan en met succes.

Zij werd uit een selectie van 60 kandidaten gekozen om te starten met de opleiding tot keukenhulp van V.O.R.K. (Mentor). Een beroepsopleiding van 4 maanden die werkzoekenden begeleidt naar een boeiende job in de horeca. Dankzij de opleiding werkt Yvette nu meer dan 2 jaar in het restaurant De Gullegember als zaalmedewerker/hulpkelner waar ze ook stage liep. En haar leeftijd is haar troef want ze is erg flexibel nu de kinderen uit het huis zijn, ze is niet snel ziek, ze heeft niet zo veel stress, ze is stipt, ... .

Voor de eerste keer in mijn leven behaalde ik onderscheiding. Heel mijn leven is veranderd door de opleiding. Het was soms stressen tijdens de examens en mijn leermeester moest veel geduld hebben maar het loont de moeite. Ik ben ervoor gegaan en ben nu heel gelukkig in de horeca. 

 

Hoe ben je bij de keukenhulpopleiding van V.O.R.K. terechtgekomen?

 

 

Wat vond je positief aan de opleiding tot keukenhulp bij V.O.R.K.?

 

 

Hoe ben je bij de Gullegember terechtgekomen? 

 

 

Wat vond je goed aan jouw leermeester/chef Maarten Marselis van de Gullegember?

 

Hoe is jouw leeftijd een troef ten opzichte van jongere werkkrachten?

 

Wat moet je goed kunnen als zaalmedewerker/ hulpkelner?

 

Wat vind je leuk aan je job?

 

Heb je een boodschap voor werkzoekenden die 50+ zijn? 

 

Heb je nog een droom?

 
More...