Een job als bartender? Maak er werk van!

Update: vanaf april 2019 gaat deze opleiding door in Gent (meer info)

Diageo, Horeca Vorming en VDAB leiden jonge werkzoekenden op tot bartender 

Drankenconcern Diageo, vormingsorganisatie Horeca Vorming en de VDAB lanceren een intensief opleidingsprogramma voor werkzoekenden. Gedurende 8 weken volgen een 10-tal jongeren een doorgedreven training die hen moet voorbereiden op een duurzame tewerkstelling als bartender. Alternatieve opleidingsformules als deze zijn de weg vooruit om de knelpuntvacatures in de horeca in te vullen. Vorig jaar werd het 'Learning For Life' project al succesvol uitgerold in Nederland: alle deelnemers hadden meteen werk. Bij ons starten de lessen op 5 maart bij de VDAB en horecazaken in het Antwerpse. En jij kan erbij zijn!

Een job als bartender? Maak er werk van! 

Je bent tussen 18 en 26 jaar en bent op zoek naar een toffe job in regio Antwerpen? Het lijkt jou wel wat om aan de andere kant van de bar te staan? Je bent gepassioneerd door de horeca en houdt van avond- en weekendwerk? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou! Je start op 5 maart 2018 en twee maanden later heb je een getuigschrift en misschien wel een job op zak! Tijdens een infomoment op 13/2 in Antwerpen krijg je meer uitleg. Schrijf je in door mail te sturen naar nicole.verbaenen@vdab.be, met vermelding van je naam en rijksregisternummer.

Bij vragen over de opleiding kan je best contact opnemen met Koen Van der Steen via 03 202 17 71 of koen.vandersteen@vdab.be.

Inhoud van de opleiding

De focus van dit alomvattende programma ligt op productkennis en op het mixen van verschillende dranken. Verder komen er technieken aan bod om gasten te bedienen volgens de hoogste kwaliteitsnormen en hen unieke, klantvriendelijke ervaringen te bezorgen. Ook de communicatievaardigheden en de sollicitatietechnieken van de deelnemers worden in het programma aangescherpt. Bovendien bevat de opleiding een belangrijke praktische component. Vanaf de zesde week ruilen de deelnemers de leslokalen in voor praktijkervaring in een horecazaak waarbij ze ook een week stage zullen lopen. De opleiding vindt plaats in Antwerpen, waar de cocktailbusiness al enkele jaren boomt.

Waar en wanneer?

Jouw eerste lesdag is op 5 maart. Dan ben je vertrokken voor een boeiend en gevarieerd lesprogramma van 8 weken. Geen enkele dag is hetzelfde! 
We verwachten je elke weekdag van 9 uur tot 16 uur in de Antwerpse VDAB-lokalen. Aan het einde van het programma leer je ook in een echte bar via werkplekleren en een stage.
Wil je meer weten? Contacteer Koen Van der Steen via 03 202 17 71 of koen.vandersteen@vdab.be.  

Oproep naar Antwerpse horeca

Het opleidingsprogramma kan enkel slagen met de medewerking van horecazaken in Antwerpen, die de deelnemers mee opleiden via werkplekleren en via een korte stage. De eerste weken worden ze door de VDAB, door Dave Aertgeerts en Kevin Strubbe ondergedompeld in de wereld van dranken en hospitality. Vanaf week 5 is er elke donderdag werkplekleren voorzien in een horecazaak in Antwerpen. Antwerpse horecazaken met een barfunctie - en vacature - kunnen zich tot 28 februari aanmelden bij Joris: j.rutsaert@horeca.be of via 02 513 64 84.

“Waar vind je goede medewerkers? In de horeca lijkt het wel de vraag van één miljoen. Het toont aan dat we als sector, i.s.m. vele partners, moeten inzetten op competentieversterking van wie in de sector wil werken. We moeten zelf opleidingsprojecten durven organiseren. Doen we dat niet, dan dreigt er veel talent verloren te gaan of onopgemerkt te blijven. Voor Antwerpse hotels of bars die moeite hebben om hun vacature van barman in te vullen, is dit een uitgelezen kans om een jonge, gemotiveerde kracht te vinden. Samen met de VDAB buigen we ons over de screening van de deelnemers. We zullen daarbij peilen naar motivatie, minder naar kennis. Die motivatie gaan we aansterken door onze toptrainers in te zetten, door een kwaliteitsvol opleidingsprogramma uit te werken en door de jongeren gericht te coachen." Directeur Pieter Tratsaert over het belang van dergelijke trainingprogramma's
More...