In volksrestaurant VORK worden jaarlijks 76 werkzoekenden opgeleid tot hulpkoks en zaalmedewerkers

In volksrestaurant VORK worden jaarlijks 76 werkzoekenden opgeleid tot hulpkoks en zaalmedewerkers

De roep om geschoolde arbeidskrachten in de horeca klinkt steeds luider. Dat is ook merkbaar in West-Vlaanderen. In 2017 raakten 3.500 (geregistreerde) horecavacatures niet ingevuld. 1/3e ervan zijn keuken- en zaalfuncties. In die zin wordt in Kortrijk het volksrestaurant/opleidingscentrum VORK opgericht, een brede samenwerking tussen o.a. Mentor vzw, VDAB, CVO en Horeca Vorming. 

Vanaf april krijgen 52 keuken- en 24 zaalmedewerkers een volwaardige opleiding in het gloednieuwe volksrestaurant. Een unieke vorm van werkplekleren die moet leiden tot een succesvolle doorstroom naar de lokale restaurants. Horeca Vorming houdt toezicht op de kwaliteit van de opleiding en voorziet in een outputfinanciering voor elke geslaagde cursist. “Bovendien krijgen ze na hun opleiding ook nog nazorg. Eenmaal tewerkgesteld, is het belangrijk om ook aan de slag te blijven. Ook daar besteden we aandacht aan. We nodigen de lokale horeca graag uit om eens binnen te springen bij VORK. Hopelijk inspireert dit om ook de deuren open te zetten voor werkplekleren,” zegt Pieter Tratsaert, directeur Horeca Vorming.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend op 17 januari 2018. Het restaurant/opleidingscentrum opent de deuren op 13 april 2018. De prijzen zijn marktconform, maar voor de meest kwetsbaren geldt een scherp tarief. Dit geeft hen de kans om ook eens te proeven van een restaurantbezoekje.

Wil je meer weten over het project?

>> bekijk de reportage van Focustv.

Wil je meer weten over werkplekleren? Heb je een suggestie?

>> laat het ons weten
 

More...