Gezond koken met oliën en vetten

De consument wil gezonder eten, hoe ga je hier als chef mee om?

Tegenwoordig stellen consumenten steeds meer eisen aan voeding. Er is een grotere focus op gezonde voeding (minder suiker en minder vet) en op allergenen en klanten hebben specifieke gezondheidswensen of -behoeften. Maar hoe ga je hier als chef mee om? Om je hierin te ondersteunen, startten Horeca Vlaanderen en Flanders Food Faculty met het project Innochef, een workshopreeks waarbij voedingsbedrijven, experten en chefs de krachten bundelen. Horeca Vorming komt tussen in de deelnameprijs (zie onderaan) en schakelt haar expertise en netwerk in om zo innovatie in de sector mee te ondersteunen.
 

Workshops april/mei: gezond koken met oliën en vetten

Tijdens de workshop 'gezond koken met oliën en vetten' focussen we op het gebruik en de toepassingen van oliën en vetten, in samenwerking met voedingsbedrijf Vandemoortele. De focus ligt op het behoud van een goede kwaliteit, zowel qua smaak als gezondheid, en op efficiëntie in de keuken.
  • Weet je welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort je voor welke toepassing het beste gebruikt?
  • Wanneer vervang je best frituurvet of –olie? Wat is de norm en hoe beoordeel je dit zelf?
  • Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan je dit voorkomen?
  • Wist je dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
  • Welke bakeffecten kan je bekomen in de pan? Hoe gebruik je boter, olie of margarine het meest optimaal?
  • Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen je hoe!

Tot slot tonen we je hoe je deze kennis kan vertalen in communicatie naar uw klanten! Want: je inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen de klanten niet ontgaan.

Waar, wanneer, inschrijven

Klik op de link om je in te schrijven voor de workshop naar keuze. Deelname bedraagt 25 euro pp. Inschrijven kan tot één week voor datum, maar wacht niet te lang!

Deelnameprijs

Horeca Vorming komt tussen in de deelnameprijs waardoor deze maar 25 euro pp. bedraagt, inclusief lunch en de Innochef-inspiratiegids. Schrijf je in door hierboven op de datum en locatie te klikken. Iedereen, werkgevers en werknemers, is welkom.
 

Meer opleidingen voor chefs

Neem een kijkje in het ruim gamma van keukenopleidingen van Horeca Vorming om je verder te verdiepen. Klik hier.
 

Meer over Innochef

Op de website van Horeca Vlaanderen lees je meer over het Innochef-project. Verspreid over de komende 2 jaar zal je ook nog kunnen deelnemen aan workshops over:

  • sous-vide koken en het bereiden van volwaardige vegetarische alternatieven
  • het maken van gluten- en lactose-arme bereidingen
  • het gebruik van aroma's in de keuken

 

 

More...