Hotelschool Aalst krijgt Smiley-kwaliteitslabel

Hotelschool Aalst krijgt Smiley-kwaliteitslabel

Deze week besteedt Gault&Millau in de meest recente editie van zijn culinair magazine, aandacht aan het didactisch restaurant Terlinden van de Hotelschool Terlinden dat het felbegeerde Smiley-certificaat krijgt toegekend. “Het is een grote eer om als hotelschool met een volledige pagina in het culinaire magazine vermeld te staan.”, zegt de trotse directeur van TechniGO!, Bart Van Cauter. “De aanleiding is de toekenning van het Smiley certificaat,” vervolgt hij. “Het certificaat is een erkenning van onze doorgedreven attitude en controle op de voedselveiligheid en de hygiëne. Wij zijn een vooruitstrevende school en willen mee aan de top lopen qua ambitie.”

Wat is de 'Smiley'?

De Smiley is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt door het FAVV -het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen-. Om het label toegekend te krijgen, moet de organisatie in kwestie (in dit geval de school) een gedreven autocontrolesysteem voorleggen aan de inspecteurs van een onafhankelijk geacrrediteerd controleagentschap. Het toont aan dat de organisatie voedselveiligheid en hygiëne zeer hoog in het vaandel draagt. 

Leerlingen bewust maken van het belang van voedselveiligheid

Begin 2014 stapte de TechniGO! Hotelschool Aalst in het pilootproject van Horeca Vorming. We willen de studenten -de toekomstige chefkoks!- vertrouwd maken met en bewust maken van het belang van voedselveiligheid. Dat is het voornaamste doel. In verschillende stappen ondersteunen we, i.s.m. Food Safety Consult, de Vlaamse hotelscholen bij het implementeren van voedselveiligheid en het behalen van de Smiley. Dit doen we door een mix van persoonlijke begeleiding en heel wat opleidingssessies voor leraren en leerlingen. Het hele hotelteam van het TechniGO! is er voor 100% tegenaan gegaan. Zij mogen fier zijn op de weg die ze hebben afgelegd en op het behalen van het embleem. 

Vragen over het Smiley certificaat?

Lees meer op de website van FAVV: http://www.favv.be/smiley/nl/.

Je kan ons ook altijd een mailt sturen (onderwijs@horeca.be) of bellen (02 513 64 84). We helpen je met plezier verder!

 

More...