Projecten in de kijker

Horeca Vorming wint de Gault&Millau Culinary Innovators Award - categorie Education

Op maandag 6 mei vond de 4e editie van de Gault&Millau Culinary Innovators awards plaats in Kemzeke. Onder het goedkeurend oog van 550 aanwezigen mochten wij er de Education award in ontvangst nemen. Een hele eer voor ons team en onze vele partners.

Horeca waardeert leerlingen Buitengewoon Onderwijs

De nieuwe studierichting Medewerker Fastfood Duaal startte dit schooljaar in 18 scholen van het Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSo). Leerlingen kunnen in twee jaar een kwalificatie Medewerker Fastfood behalen. Tijdens het duaal leren combineert de leerling 2 dagen les op school met 3 dagen leren op de werkvloer. In het DBSO (deeltijds onderwijs) en de Leertijd bestaat dit systeem al langer, in het BuSo is dit nieuw. Op 29 april kwamen de horecasector, de duale BuSo-scholen en Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits samen om het succes van deze opleiding te bespreken en volgend schooljaar voor te bereiden. Want in 2019-2020 zullen maar liefst 40 scholen de duale opleiding inrichten. En daar is de horeca uiterst tevreden mee.

Opleiding bartender in Gent

Deze bartenderopleiding geeft jonge werkzoekenden zicht op een carrière achter de bar en in de zaal. Dat gebeurt via een intensief trainingsprogramma, want het professioneel bemannen van een bar vergt een pak technische en sociale vaardigheden. En, natuurlijk, een flinke dosis goesting en engagement. Dat zijn de noodzakelijke ingrediënten als we inzetten op een duurzame invulling van de vacatures voor barpersoneel. Het Bartenderproject is niet aan zijn proefstuk toe. In 2018 zijn in Antwerpen ongeveer 25 barmannen en -vrouwen afgestuurd. Initiatiefnemer Diageo en partners Horeca Vorming en VDAB starten op 8 april met een nieuwe opleiding, deze keer in Gent. Werkzoekenden kunnen zich nog de hele maand februari aanmelden. Ook Gentse horecabedrijven kunnen meedoen.

Opleidingenreeks Plant-Based Fine Dining (volzet)

De plantaardige keuken is hot en dat biedt kansen voor de horeca. Door meer en vooral creatievere plantaardige opties aan te bieden, kan je nieuwe klanten voor je winnen. En ook vlees- en visliefhebbers trekken hun neus niet langer op voor ‘veggie’ of ‘vegan’. Ook hun harten (en magen) kan je veroveren met originele plantaardige gerechten. Een geslaagd plantaardig gerecht is gezond, creatief en bovenal héél erg lekker! Met veel smaak, kleur en textuur. En eenmaal je het een beetje in de vingers hebt, is het minder moeilijk dan je zou denken. Leer en experimenteer tijdens onze plantaardige reeks met topchef Pieter-Jan Lint.

Culinaire Passie - een reeks exclusieve workshops

Het project 'Proef van de Culinaire Passie' behoort tot ons opleidingsaanbod voor horecawerknemers en richt zich specifiek naar opkomend horecatalent met reeds voldoende ervaring in keuken/zaal. Tijdens een Culinaire Passie-workshop worden de deelnemers voor één dag ondergedompeld in de leefwereld van een topexpert in de horeca. Dit geeft hen de kans om inspiratie en innovatieve ideeën op te doen, nieuwe concepten te ontdekken en hun professioneel netwerk verder uit te bouwen. In totaal organiseren we jaarlijks 10 unieke Culinaire Passie-workshops met een variatie aan topexperten en kwaliteitsproducten.

Pages

More...