Projecten in de kijker

Culinaire Passie - een reeks exclusieve workshops

Het project 'Proef van de Culinaire Passie' behoort tot ons opleidingsaanbod voor horecawerknemers en richt zich specifiek naar opkomend horecatalent met reeds voldoende ervaring in keuken/zaal. Tijdens een Culinaire Passie-workshop worden de deelnemers voor één dag ondergedompeld in de leefwereld van een topexpert in de horeca. Dit geeft hen de kans om inspiratie en innovatieve ideeën op te doen, nieuwe concepten te ontdekken en hun professioneel netwerk verder uit te bouwen. In totaal organiseren we jaarlijks 10 unieke Culinaire Passie-workshops met een variatie aan topexperten en kwaliteitsproducten.

Nieuwe bartenderopleiding voor werkzoekenden

Het 'Learning for Life-opleidingstraject Bartender' geeft jonge werkzoekenden de kans om carrière te maken in de wereld van bartending en hospitality. Dat gebeurt via een intensief trainingsprogramma, want het professioneel bemannen van een bar vergt een pak technische en sociale vaardigheden. En natuurlijk ook een flinke dosis goesting en engagement. Dat zijn de noodzakelijke ingrediënten als we inzetten op een duurzame invulling van de vacatures voor barpersoneel. Het Bartendertraject is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar volgden al 10 jongvolwassenen het programma met het oog op vast werk. Initiatiefnemer Diageo en partners Horeca Vorming, VDAB en Stad Antwerpen breien nu een vervolg aan dit verhaal. Het nieuwe bartendertraject gaat van start op 1 oktober in Antwerpen. Werkzoekenden kunnen zich nog de hele maand augustus aanmelden. Ook Antwerpse bedrijven kunnen ons contacteren om in te stappen in dit project.

Duaal leren in de horeca

In het duale systeem laat de leerkracht een deel van de opleiding over aan de mentor op de werkvloer en die wordt op zijn beurt ook een beetje leerkracht. Zo komt de realiteit van het werk nóg meer binnen in de school. Omgekeerd leert de mentor de werking van de school beter kennen. Die nauwe samenwerking tussen school en werkplek, versterkt vaak de opleiding van de leerling en vergemakkelijkt later de overstap naar ‘het echte’ werk. Ook in de horeca wordt duaal leren steeds belangrijker.

Barok koken...met een twist - workshop 18/6

Tijdens deze actieve workshop ontdek je de beste recepten, bereidingswijzen en keukengeheimen uit de 17e-eeuwse barokperiode. Toen al konden de koks en keukenmeiden een aardig potje koken. Zo legden ze de basis voor onze stoofpotjes en pasteitjes. Ook onze geliefde mattentaartjes zijn al eeuwen oud! Net als granola trouwens, dit gezond ontbijtje wist de 17-eeuwse burger ook te appreciëren. Ideeën genoeg om mee aan de slag te gaan tijdens het barokjaar Antwerpen Barok 2018. Schrijf je in vóór 4 juni.

Op wandel in het waanzinnig lekkere Waasland - 28/5

28 mei organiseert Horeca Vorming i.s.m. de provincie Oost-Vlaanderen en EROV een culinaire uitstap in de regio Schelde-Waasland. We beginnen en eindigen ons verhaal in restaurant Wilford T (Temse). Daar zal chefkok Tom Vermeiren enkele gerechten maken o.b.v. de streekproducten die je eerder die dag hebt ontdekt. Tijdens de uistap kom je in contact met een waaier van lokale topproducten en je leert de mensen achter het product kennen.

Pages

More...