Projecten in de kijker

Opleiding bartender in Gent

Deze bartenderopleiding geeft jonge werkzoekenden zicht op een carrière achter de bar en in de zaal. Dat gebeurt via een intensief trainingsprogramma, want het professioneel bemannen van een bar vergt een pak technische en sociale vaardigheden. En, natuurlijk, een flinke dosis goesting en engagement. Dat zijn de noodzakelijke ingrediënten als we inzetten op een duurzame invulling van de vacatures voor barpersoneel. Het Bartenderproject is niet aan zijn proefstuk toe. In 2018 zijn in Antwerpen ongeveer 25 barmannen en -vrouwen afgestuurd. Initiatiefnemer Diageo en partners Horeca Vorming en VDAB starten op 8 april met een nieuwe opleiding, deze keer in Gent. Werkzoekenden kunnen zich nog de hele maand februari aanmelden. Ook Gentse horecabedrijven kunnen meedoen.

Opleidingenreeks Plant-Based Fine Dining (volzet)

De plantaardige keuken is hot en dat biedt kansen voor de horeca. Door meer en vooral creatievere plantaardige opties aan te bieden, kan je nieuwe klanten voor je winnen. En ook vlees- en visliefhebbers trekken hun neus niet langer op voor ‘veggie’ of ‘vegan’. Ook hun harten (en magen) kan je veroveren met originele plantaardige gerechten. Een geslaagd plantaardig gerecht is gezond, creatief en bovenal héél erg lekker! Met veel smaak, kleur en textuur. En eenmaal je het een beetje in de vingers hebt, is het minder moeilijk dan je zou denken. Leer en experimenteer tijdens onze plantaardige reeks met topchef Pieter-Jan Lint.

Culinaire Passie - een reeks exclusieve workshops

Het project 'Proef van de Culinaire Passie' behoort tot ons opleidingsaanbod voor horecawerknemers en richt zich specifiek naar opkomend horecatalent met reeds voldoende ervaring in keuken/zaal. Tijdens een Culinaire Passie-workshop worden de deelnemers voor één dag ondergedompeld in de leefwereld van een topexpert in de horeca. Dit geeft hen de kans om inspiratie en innovatieve ideeën op te doen, nieuwe concepten te ontdekken en hun professioneel netwerk verder uit te bouwen. In totaal organiseren we jaarlijks 10 unieke Culinaire Passie-workshops met een variatie aan topexperten en kwaliteitsproducten.

Duaal leren in de horeca

In het duale systeem laat de leerkracht een deel van de opleiding over aan de mentor op de werkvloer en die wordt op zijn beurt ook een beetje leerkracht. Zo komt de realiteit van het werk nóg meer binnen in de school. Omgekeerd leert de mentor de werking van de school beter kennen. Die nauwe samenwerking tussen school en werkplek, versterkt vaak de opleiding van de leerling en vergemakkelijkt later de overstap naar ‘het echte’ werk. Ook in de horeca wordt duaal leren steeds belangrijker.

Barok koken...met een twist - workshop 18/6

Tijdens deze actieve workshop ontdek je de beste recepten, bereidingswijzen en keukengeheimen uit de 17e-eeuwse barokperiode. Toen al konden de koks en keukenmeiden een aardig potje koken. Zo legden ze de basis voor onze stoofpotjes en pasteitjes. Ook onze geliefde mattentaartjes zijn al eeuwen oud! Net als granola trouwens, dit gezond ontbijtje wist de 17-eeuwse burger ook te appreciëren. Ideeën genoeg om mee aan de slag te gaan tijdens het barokjaar Antwerpen Barok 2018. Schrijf je in vóór 4 juni.

Pages

More...