Projecten in de kijker

Barok koken...met een twist - workshop 18/6

Tijdens deze actieve workshop ontdek je de beste recepten, bereidingswijzen en keukengeheimen uit de 17e-eeuwse barokperiode. Toen al konden de koks en keukenmeiden een aardig potje koken. Zo legden ze de basis voor onze stoofpotjes en pasteitjes. Ook onze geliefde mattentaartjes zijn al eeuwen oud! Net als granola trouwens, dit gezond ontbijtje wist de 17-eeuwse burger ook te appreciëren. Ideeën genoeg om mee aan de slag te gaan tijdens het barokjaar Antwerpen Barok 2018. Schrijf je in vóór 4 juni.

Op wandel in het waanzinnig lekkere Waasland - 28/5

28 mei organiseert Horeca Vorming i.s.m. de provincie Oost-Vlaanderen en EROV een culinaire uitstap in de regio Schelde-Waasland. We beginnen en eindigen ons verhaal in restaurant Wilford T (Temse). Daar zal chefkok Tom Vermeiren enkele gerechten maken o.b.v. de streekproducten die je eerder die dag hebt ontdekt. Tijdens de uistap kom je in contact met een waaier van lokale topproducten en je leert de mensen achter het product kennen.

Bonjour ... euh.. Tijd om je Frans wat bij te schaven?

Je hoeft geen talenknobbel te zijn om je mannetje te staan in de zaal, maar met een paar handige taaltips kan je ook niet-Nederlandstalige gasten een warm welkom bieden. Vooral in toeristische regio's kan je hiermee het verschil maken. Om die reden organiseert Horeca Vorming deze lente samen met Westtoer een boostcursus Frans voor zaalpersoneel aan de kust. Lees meer om je in te schrijven.

Een job als bartender? Maak er werk van!

Je bent tussen 18 en 26 jaar en bent op zoek naar een toffe job in regio Antwerpen? Het lijkt jou wel wat om aan de andere kant van de bar te staan? Je bent gepassioneerd door de horeca en houdt van avond- en weekendwerk? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou! Je start op 5 maart 2018 en 2 maanden later heb je een diploma en misschien wel een job op zak!

Pages

More...