Facilitair management

Facility management is een unieke opleiding in het beheer, de organisatie en de administratie van ondersteunende facilitaire diensten zoals receptie, informatievoorziening, energiebeheer, gebouwenbeheer, catering, beveiliging, bewaking, inkoop, logistiek, werkplekinrichting en –uitrusting. Je wordt breed opgeleid tot een all-round organisator en je oefent later vooral een coördinerende functie uit.

De opleiding combineert theorie en praktijk en steunt op drie pijlers: communicatie, management en facilitaire technologie

  • In de cluster ‘Communicatie’ ligt het accent op schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels.
  • De cluster ‘Management’ omvat management, maar ook financieel beheer, recht en personeelsbeleid.
  • In de cluster ‘Facilitaire technologie’ ga je op een praktijkgerichte manier kennismaken met kantoorbeheer, huisvesting, onderhoud, catering, energie, milieubeheer en eventmanagement.
  • De praktijkgerichtheid van de opleiding komt ook terug in de oriënterende en verdiepende stage, die in binnen- en buitenland kan georganiseerd worden. Het eerste jaar wordt georganiseerd in 4 modules die telkens worden afgesloten door een examenweek.

Niveau

Professionele bachelor – hogeschool

Studiepunten

180

Aansluitende opleiding

Na de opleiding Facilitair managment kan je in twee jaar een bijkomend bachelordiploma behalen in Hotelmanagement (of Vastgoed). 

Jobmogelijkheden

Als bachelor in het Facilitair management kom je door je brede basiskennis terecht in zeer diverse functies op verschillende niveaus. Je kan in de horeca aan de slag gaan als aankoper, logistiek of technisch verantwoordelijke. Je talenkennis en je basisopleiding marketing en economie maken je tot een veelzijdige en vlot inzetbare kracht. 

Interesse: 
More...