Nederlands op de werkvloer

Nederlands op de werkvloer (NODW)

Je team is meertalig en taalbarrières bemoeilijken de communicatie met gasten of tussen collega’s onderling? De training Nederlands op de werkvloer (NODW) kan je hierbij helpen. Elkaar goed verstaan is van cruciaal belang in ons vak. Je werkt immers meestal in teamverband en hebt vaak direct contact met klanten. Een storing in de communicatie leidt dan al gauw tot klantenverlies, tijdverlies of tot strubbelingen met je collega’s. Daarom is helder en duidelijk communiceren heel belangrijk. 
 
Tijdens de kosteloze training 'Nederlands op de werkvloer' geeft een taaltrainer op maat gemaakte lessen Nederlands in het bedrijf (op de werkvloer) tijdens de werkuren* (tussen de 10 en 20 uur). Na deze training kunnen je anderstalige medewerkers zich in concrete werksituaties beter uitdrukken in het Nederlands. Er gaat ook aandacht naar de collega's en leidinggevenden van anderstaligen.
(*) Opleidingstijd = arbeidstijd
 

Interesse?

Deelnemersvoorwaarden

  • Voor alle horeca-werknemers die werken binnen het PC 302

Ook leerlingen die via ILW,OAO en/of duaal leren bij jou werken, beschouwen we als “vast dienstverband”. Uitzonderlijk laten we een interim, extra, student, flexi-job of zaakvoerder aansluiten bij een groep collega’s.  Dit moet je expliciet via het aanvraagformulier aanvragen.

Goedkeuring

  • De aanvraag tot financiële tussenkomst voor een NODW-opleiding moet worden goedgekeurd door Horeca Vorming. Dit gebeurt binnen de 5 werkdagen na ontvangst van het aanvraagformulier en sowieso vóór aanvang van de opleiding.
  • Indien het bedrijf een werknemersvertegenwoordiging heeft, wordt hen voor de goedkeuring door Horeca Vorming om een akkoord gevraagd.

Planning

  • De planning wordt in onderling overleg opgemaakt tussen trainer en aanvrager (werkgever).

Training aanvragen

Neem eerst contact op met de vormingsconsulent van je provincie (klik hier voor gegevens). TIjdens een intakegesprek (in het bedrijf) zal hij/zij de noden en behoeften bespreken. Daarna kunnen jullie samen onderstaande documenten invullen en ondertekenen:

Vervolgens verwerken Horeca Vorming en haar trainingspartners deze informatie. 
Tijdens een screening bij jou in de zaak, zal de trainer het taalniveau en de samenstelling van de groep(en) bepalen.
Tot slot bepalen we samen met jou wanneer de lessen zullen starten.
 

Meer informatie en vragen

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze vormingsconsulenten. Of mail naar vormingvlaanderen@horeca.be en wij helpen je graag verder.
 

Ken je onze beeldwoordenboeken al?

Het beeldwoordenboekje is een handige tool voor anderstalige medewerkers die nog niet vertrouwd zijn met Nederlandstalige vaktermen. We ontwikkelden twee versies; één voor keukenpersoneel en één voor kamerpersoneel. Het principe is eenvoudig: naast de foto's van veelgebruikte handelingen, termen, technieken, ... staan tal van vertalingen. Simpel maar geniaal!

> Vraag een exemplaar aan voor jouw werknemer(s) via www.fanvanhoreca.be/beeldwoordenboeken

More...