Ladychefs Anne-Sophie Breysem en Julie Baeckelandt schitteren tijdens Horeca Expo

Ladychefs koken met topproducten uit eigen streek

Naar goede gewoonte nodigt Horeca Vorming jonge topchefs uit voor een unieke kookdemonstratie op Horeca Expo. Dit jaar trokken we de kaart van classy masterclass. Anne-Sophie Breysem (chefkok De Kwizien) en Julie Baeckelandt (chefkok C-Jules) zijn Ladychef of the Year én ze zijn Jong Keukengeweld. De helden in hun keuken? Verse streekproducten van topkwaliteit. En dat hebben de bezoekers van Chef's Place geweten.

Anne-Sophie Breysem

Gewaagde combinaties of pure smaken? Anne-Sophie kan, wil en zal nooit kiezen tussen beide. In haar Kwizien spelen ambachtelijke streekproducten de hoofdrol. Met een knipoog naar de gedreven boer, kweker of slager van om de hoek laat ze haar creativiteit de vrije loop. De Lady Chef of the Year 2015 kiest haar producten zorgvuldig uit. Ze laat zich meevoeren door het verhaal van de producent. Voor een echte vakman is enkel het beste goed genoeg en dat triggert de jonge chef. 

Anne-Sophie serveerde een geitenkaasballetje en een buikspek met bijpassende wijnen. Ontdek hier meer.

Julie Baeckelandt

Pure Food, dat is de ijzersterke filosofie van restaurant C-Jules. Achter het fornuis staat de immer enthousiaste Julie Baeckelandt. De Ladychef of the Year 2016 weet van aanpakken, zeker als het op streekgerechten aankomt. Voor de masterclass ging ze haar licht opsteken bij een brouwerij en hoeve om de hoek. Wat volgde, waren verfijnde, creatieve borden en een inspirerend verhaal rond lokale producten. Ontdek hier meer.

More...