Filliers als basis

Samen met de lokale horeca wil stad Deinze de inwoners, bezoekers en recreanten een lekkere cocktail op basis van lokale ingrediënten aanbieden. Deinze heeft namelijk een product om trots op te zijn: Filliers. Niet alleen een sterke drank op zich, maar ook de ideale basis voor een cocktail. Een cocktail maken vraagt echter heel wat kennis. De juiste combinatie, de juiste verhouding en de correcte afwerking zijn noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen. Daarom bieden Horeca Vorming Vlaanderen en de stad Deinze een gratis opleiding ‘Cocktails met Filliers’ aan.

Tips van expert Dave Aertgeerts

Dat Horeca Vorming Vlaanderen de opleiding op 13 en 14 mei bij Graanstokerij Filliers gratis aanbiedt is een mooi bewijs dat het project een opsteker kan zijn voor de lokale horeca. De vorming zal professioneel en praktisch zijn. Als coach koos Horeca Vorming Vlaanderen bewust voor Dave Aertgeerts, een expert die tips en vaardigheden zal aanreiken. Ook Deinse B&B-uitbaters en cafés die niet aangesloten zijn bij Horeca Vlaanderen zijn welkom op de sessie. Iedere uitbater ontving begin april een uitnodiging voor de vorming.

Deinse cocktails

De voorgestelde cocktails zijn eenvoudig te realiseren zonder shaken en met een minimaal aantal producten. De verkoopprijs wordt in alle deelnemende horecazaken vastgesteld op 7 euro per cocktail. Een 20-tal zaken zijn reeds ingeschreven. Bij het volgen van de vorming ontvangt iedere deelnemer een syllabus en een goodiebag. Vanaf 1 juni plaatsen de deelnemende horecazaken – onze ambassadeurs - de nieuwe Deinse cocktails op de kaart.

 

Werk je in de Deinse horeca en wil je graag deelnemen aan de opleiding? Mail vormingvlaanderen@horeca.be