Best Sommelier of the World – Masterclass Wine Tasting Hotelscholen

In de marge van het event “Best Sommelier of the World”, kregen de leerkrachten zaal en drankenkennis en de leerlingen van het 7de jaar Restaurantbeheer en Drankenkennis van alle hotelscholen op vrijdag 15 maart 2019 de kans om deel te nemen aan een exclusief programma, georganiseerd door WineWise en Horeca Vorming Vlaanderen.

Het werd een Once in a lifetime experience: een exclusieve tasting in het prachtige decor van de gerestaureerde “Darwinzaal” van de Antwerpse Zoo. De voorziene 100 plaatsen werden sito presto ingevuld!

De deelnemers werden onder leiding van de Nederlandse Master of Wine Frank Smulders, op professionele wijze door 2 proeverijen geloodst.

Nelson Guerreiro, gecertificeerd CMS-sommelier in Portugal, stelde 7 wijnen voor, 2 mousserende, 2 witte en 3 rode wijnen. Dat ook een wijn van 1996 nog drinkbaar kan zijn, konden de deelnemers zelf vast stellen

Matthias Prezioso, de relatief jonge voorzitter van de Asociación Argentina de Sommeliers,  combineerde oenologische-technische beschrijvingen van elk van de 7 Argentijnse wijnen met extra uitleg over geschiedenis, oorsprong, klimaat, productie, opslag, kostprijs, foodpairing etc. Dit, en de vele anekdotes, vielen bij het muisstille publiek in de smaak en vormen een meerwaarde voor de lessen op school en voor de verdere carrière van de leerlingen.

Na een verzorgde netwerklunch met – uiteraard - uitgelezen wijnen, waar ook topsommeliers van over de hele wereld aan deel namen, kregen de aanwezige scholen toegang tot de finale van de ASI-competitie “Best Sommelier of the World 2019”. In een volle Elisabethzaal werden de finalisten WK-gewijs aangemoedigd door hun achterban met vlaggen en vreugdekreten. Na het ceremoniële gedeelte volgde een bloedstollende finale met kandidaten uit Denemarken, Letland en Duitsland…

De Duitser Marc Almert werd uiteindelijk verkozen tot beste sommelier ter wereld. De Belgische kandidaat Antoine Lehebel (Bon Bon, Brussel) werd 10e.

 

More...