Winnaars bekend AEHT Palm Trophy

 

Na Hotelschool KTA (Hasselt), Ter Duinen (Koksijde) en PIVA (Antwerpen) organiseerde dit jaar V.T.I. Spijker (Hoogstraten) de 4e edtie van de AEHT Palm Trofee. Op 20 en 21 februari namen gemengde teams van verschillende hotel- en toerismescholen het op tegen elkaar tijdens verschillende competities: keuken, service, toerisme. Deze scholen zijn verenigd in het netwerk AEHT Belgium (d.i. 20 Vlaamse hotel-en toerismescholen die deel uitmaken van L’Association Européenne d’Hôtellerie et de Tourisme of het Europees netwerk van hotel- en toerismescholen).

Hier een overzicht van de winnende leerlingen:

Winnend team Restaurant & service (uitgereikt door Palm Breweries):

  • Henrik Boeckx (VTI Leuven)
  • Gwenn Claus (TechniGo!, Aalst)
  • Youssef Aoulad Said (PIVA)
  • Céilne Spooren (KTA Hasselt)

Winnend team Toerisme (uitgereikt door Toerisme Vlaanderen):

  • Axelle Rosiers (Colomaplus, Mechelen)
  • Tim Martens (VTI Spijker, Hoogstraten)

Winnend team speciale VLAM-prijs ‘Origineelste steenbolkbereiding’ (i.s.m. North Sea Chefs. De voorbereidende workshop die ze kregen, loonde. Zie hier het filmpje):

  • Marissa Thijs (Ensor, Oostende)
  • Lore Vereeck (PIVA)
  • Stijn Versonnen (VTI Leuven)
  • Lars Wohrmann (VTI Spijker, Hoogstraten)

Palm Breweries en Toerisme Vlaanderen beloonden 6 leerlingen/winnende scholen met een gratis toegangsticket voor de Europese conferentie (AEHT Europe) die in november doorgaat in Belgrado (Servië). Hier komen leerlingen hotel en toerisme uit alle hoeken van Europa naar toe om zich te bewijzen in verschillende disciplines.

Plannen in de toekomst voor AEHT in België?

In 2017 is het de beurt aan Vlaanderen om de Europese conferentie te organiseren. De Vlaamse hotel-en toerismescholen bundelen de krachten om wedstrijden te plannen. Ze treffen nu reeds hun voorbereidingen om meer dan 500 laastejaars secundair onderwijs en zowat 200 begeleiders uit heel Europa een onvergetelijke tijd te bezorgen in Oostende. Zij zullen de multiculturele groep wegwijs maken in de cultuur en gastronomie van Vlaanderen.

AEHT?

In 1987 startten in Brussel enkele hotel- en toerismescholen een nieuw Europees netwerk: Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme (Associatie voor Europese Hotel-en Toerismescholen). AEHT is door de Europese Commissie erkend. Na 25 jaar telt het netwerk meer dan 350 leden-scholen uit meer dan 40 Europese landen. De vereniging telt 20 Vlaamse Hotel- en Toerismescholen onder haar leden.

Jaarlijks organiseert een andere hotelschool een Europese conferentie, waarop zowat 500 (of meer) leerlingen uit de laatste jaren van het secundair onderwijs in verschillende competities tegen elkaar uitkomen. Door een unieke mengeling van nationaliteiten en scholen heeft de conferentie ook het karakter van Europese contactdagen.

Zie: www.aeht.eu

 

 

More...