Nieuwe webtool berekent jouw ideale kostprijzen

Maak je eigen kostprijsberekening via een gratis webtool

De gerechten op je kaart moeten niet alleen lekker zijn, minstens even belangrijk is de samenstelling van een financieel gezonde (menu)kaart. Om je hiermee te helpen ontwikkelde onze partner Guidea, het kenniscentrum voor horeca en toerisme, een online tool 'foodcostberekening'. Met deze nieuwe gratis webtool krijg je inzicht in de aankoopkosten, personeelskosten en de marges van je gerechten en dranken. De applicatie geeft je advies naar beoogde kostprijs of verkoopprijs op basis van je doelstelling. Het eindresultaat? Een technische fiche die je kan afdrukken en delen met je team: het perfecte recept voor een gezonde horecazaak!
Surf naar http://www.guidea.be/Optimaliseren en maak je eigen kostprijsberekening.
 

Een financieel gezonde zaak

  • Een financieel gezonde zaak bereik je en behoud je door te tellen. Niet alleen jouw kassa maar ook alle andere cijfers: personeelskost, vaste kosten, variabele kosten, budget, foodcost, beveragecost, operationele winst, omzet, ... cijfers zijn minsten even belangrijk dan een goede service draaien of een tevreden gast naar huis sturen. Een van onze mantra's is dan ook: na de service en/of de check-out: de cijfers. Hoe je de cijfers van jouw zaak interpreteert en de verschillende kosten berekent, leer je tijdens onze korte rendabiliteitsopleidingen (schrijf je hier in). 
  • Drie ervaren zaakvoerders leggen je het belang van cijfers uit in enkele korte videofragmenten (klik hier).
Facebook Twitter More...