Namen bekend van de Jong Keukengeweldchefs

 

Zonet maakte Toerisme Vlaanderen haar selectie bekend van de Jong Keukengeweldchefs voor de zesde editie. En die bekendmaking ging voor de eerste keer door in een hotelschool. De leerlingen van Hotelschool PIVA verzorgden de catering. Zij maakten hapjes klaar die ze op voorhand aangeleerd kregen van enkele Jong Keukengeweldchefs. Zo brengt Toerisme Vlaanderen het talent van vandaag dichter bij het talent van de toekomst.  

In totaal mogen 60 jonge chefs zich tot het uitverkoren clubje rekenen van getalenteerde chefs die gaan voor vakmanschap, innovatie en rock ‘n’ roll. Vorige editie waren het er 45. Het is duidelijk dat Vlaanderen barst van het culinair talent dat niet te stoppen is.  

Met Jong Keukengeweld wil Toerisme Vlaanderen tonen dat de Vlaamse gastronomie hip en innovatief is. De jonge chefs promoten Vlaanderen als vakantiebestemming. Maar er is meer. Ook dit jaar is er opnieuw een jongerenactie. Jongeren tussen 18 en 30 jaar krijgen de kans om voor een democratische prijs te genieten van een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief aangepaste wijnen of bieren. Meer info over de campagne, de deelnemende chefs en reservatie vind je via www.toerismevlaanderen.be/pers, www.vlaanderen-vakantieland.be en www.facebook.com/jong.keukengeweld. Voor foto's, klik hier. Voor het online magazine, klik hier.

Ook Horeca Vorming Vlaanderen promoot deze actie. Zo organiseren we in samenwerking met Jong Keukengeweld een wedstrijd tussen de verschillende hotel- en grootkeukenscholen in Vlaanderen. De leerlingen van het 6e en 7e jaar maken kans om een gratis etentje te winnen voor 4. Hiervoor moeten ze een voorgerecht bedenken waarbij ze een lokaal streekproduct combineren met een lokale drank. De chefs waar de winnaars mogen tafelen zijn:

  • Antwerpen: Jef Rietjens (Vina Clara, Borgerhout)
  • Limburg: Anne-Sophie Breysem (De Kwizien, Hasselt)
  • Oost-Vlaanderen: Davy De Pourcq (Volta, Gent)
  • Vlaams-Brabant: Lesley De Vlieger (Terborght, Huizingen)
  • West-Vlaanderen: Bernard Bonte (Bonte B, Brugge)
  • West-Vlaanderen: Felix François (Het vliegend tapijt)

Op 10/10/2014 loopt de wedstrijd af en kennen we de winnaars. We houden jullie op de hoogte!

More...