Gezocht: innovatieve ideeën om duaal leren vorm te geven, óók in de horeca

Vlaamse competitie IdeaalDuaal

Dien jouw idee in tussen 6 en 27 november

Draag je vernieuwing hoog in het vaandel? Op zoek naar een kans om je organisatie of onderneming in de kijker te brengen bij je toekomstige werknemers? En heb je verfrissende ideeën over de afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt? Dan ben je de geknipte kandidaat voor de wedstrijd IdeaalDuaal! Vlaanderen zoekt naar de beste en meest innovatieve ideeën om duaal leren vorm te geven. Dat is een combinatie van leren op school en leren in een bedrijf. Deze leervorm raakt ook in de horeca meer en meer ingebed. 

Doe mee aan de wedstrijd en realiseer jouw idee

Ondernemingen, studenten, scholen, organisaties die in aanraking komen met duaal leren, kunnen een idee indienen. Elk vernieuwend idee dat duaal leren in de secundaire school kan verbeteren, mag ingediend worden. Een voorbeeld: het matchen van leerlingen en bedrijven via een app, noem het een 'Tinder' voor duaal leren. Misschien heb jij wel een ander en nog beter idee dat in de horeca wel heel goed zou aanslaan? 

Hoe kan je deelnemen?

Je dient je idee online in via het inschrijvingsformulier op www.ideaalduaal.be. Dat doe je tussen 6 en 27 november. Ofwel schrijf je je idee neer in een korte tekst, ofwel maak je een korte video om je idee te promoten. 

Hoe gaat het verder?

Tussen februari en mei 2018 worden de beste ideeën weerhouden en voorgesteld aan een jury. Het beste idee zal vanaf volgende zomer gerealiseerd worden onder professionele begeleiding.

En dan nu: brainstormen maar ... en actie! Succes!

Meer weten over het systeem van leren en werken? Klik hier.

Je wil leerlingen opleiden op de werkvloer? Vind leerlingen via de stagegidsKom meer te weten over werken met een Overeenkomst Alternerende Opleiding

 

 

 

 

 

More...