Into the wild ... Wildplukken met chefkoks Jonas en Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen)

Deze Culinaire Passie-workshop is voor werknemers in de horeca (paritair comité 302). Deelname kost je niets! Schrijf je hier in.

Into the wild ... Wildplukken met chefkoks Jonas en Laurence Haegeman (restaurant De Vijf Seizoenen)

Workshop 'Culinaire Passie', maandag 27 mei 2019, Brakel (Oost-Vlaanderen) 

De gastronomische keuken is grote fan van wilde bloemen en planten. En terecht. Originele elementen voor jouw gerechten vind je gewoon in 't veld. Tijdens deze workshop duik je met het chefkok-duo Jonas en Laurence Haegeman de eetbare natuur in. Wat zijn de do's en don'ts van wildplukken ? Nadien gaan we aan de slag met de oogst. Eén ding staat vast, we koken seizoensgebonden, lokaal en kakelvers. 

Dagprogramma

Welke wilde bloemen en planten kan ik gebruiken ? Dat weten Jonas en Laurence Haegeman (restaurant de Vijf Seizoenen) te vertellen. Starten doen we uiteraard buiten, waar we kennismaken met bruikbare bloemen en planten voor consumptie. In de keuken leren we de oogst verwerken, bewaren en natuurlijk ook bereiden. Nadien proeven we tal van creatieve gerechtjes en toepassingen van eetbare wilde natuur, zoals olie en azijn. 

Trainers

Jonas en Laurence Haegeman (chefkoks De Vijf Seizoenen* ).

Praktisch

Waar & wanneer

Dit is een eenmalige workshop, mis het niet:

  • Maandag 27 mei 2019, in Brakel 

Voor wie

Voor chefs, sous-chefs en chefs de partie tewerkgesteld in de horeca (PC 302*).

Deze exclusieve workshop behoort tot de reeks Culinaire Passie, gericht naar jonge maar reeds ervaren horecawerknemers*.

(*)werkzaam in paritair comité 302, deze info staat bovenaan je loonbrief

Ik wil meedoen

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Schrijf je hier in, we laten je snel iets weten!

 

 

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer Björn Goossens, vormingsconsulent: b.goossens@horeca.be of 0479/63.03.20

Meer Culinaire Passie workshops: klik hier

Zoek verder in ons open opleidingsaanbod: klik hier

 

 

More...