Bourgondisch koken - met topchef Ken Verschueren

Deze workshop is voor werknemers in de horeca (paritair comité 302) en werkgevers met medewerkers die reeds opleidingen volgen. Deelname is gratis.

Bourgondisch koken. Authentieke recepten, overgoten met modern sausje

Maandag 1 april 2019, Mechelen

Bourgondisch tafelen, het idee van gezellig samen eten moet je een echte Belg niet uitleggen. Maar wat is Bourgondisch koken
Het is een keuken die oude technieken als roken en pekelen combineert met lekker ouderwetse ingrediënten zoals vergeten groenten, zuurdesem, karnemelk en specerijen. Een bron van inspiratie voor jouw hedendaagse keuken dus!  

Sinds het museum Hof van Busleyden vorig jaar heropende, zet Toerisme Mechelen het Bourgondisch verleden van de stad extra in de verf. Daar kan jij als Mechelse chef handig op inspelen!
Voorzie een Bourgondische twist aan je menu en verras dagjestoeristen en enthousiaste cultuurliefhebbers.

Sterrenchef Ken Verschueren is alvast fan van het concept. Hij vertelt je er alles over tijdens een prikkelende workshop !

Tijdens deze workshop:

  • Bereidt topchef Ken Verschueren een tiental Bourgondische ‘tapas’. Hij vertrekt van typische 16de-eeuwse smaken die hij voorziet van een moderne twist. De recepten krijg je mee naar huis
  • Toont foodarcheoloog Jeroen van Vaerenberg hoe vondsten van 500 jaar oude etensresten ons hedendaags smaakpalet beïnvloeden
  • Vertelt foodhistoricus Jakob Snellings je meer over eten en koken tijdens de Bourgondische periode
  • Aperitieven we met bieren van Het Anker
  • Geeft 'Mechelen Culinair' een voorsmaakje van hun gastronomisch evenement eind mei, met als centraal thema Bourgondisch koken en licht Toerisme Mechelen zijn Bourgondisch culinaire plannen toe

Praktisch

Waar & wanneer

  • Maandag 1 april 2019 van 10u tot 16u 
  • Cosma Foodhouse, Befferstraat 24 in Mechelen

Voor wie

Voor horecawerknemers die werken onder het PC 302* en werkgevers met medewerkers die opleiding volgen bij Horeca Vorming. Voorrang voor werknemers in regio Mechelen.

(*)deze info staat bovenaan je loonbrief

Ik wil meedoen

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht! 

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer Michelle Mies, vormingsconsulente Antwerpen: m.mies@horeca.be of 0479 63 03 18.

In samenwerking met Jan Buytaert, culinair coach.

Zoek verder in ons open opleidingsaanbod: klik hier

 

 

Interesse: 
More...