Eerste lichting bartenders studeert af van het Learning for Life project

Op 27 april studeerden de eerste tien bartenders af van Learning for Life, een intensief opleidingsprogramma voor jonge werkzoekenden in de horeca. Het programma, een initiatief van Diageo en gerealiseerd i.s.m. Horeca Vorming en VDAB, is erop gericht de knelpuntvacature van bartender in te vullen. Gedurende acht weken werden de studenten opgeleid tot bartender en liepen ze stage in Antwerpse horecazaken (bars, hotels en restaurants). De studenten werden individueel en intensief gecoacht door een trajectbegeleider van Horeca Vorming. En dat gaat nog wel eventjes door. Want het einddoel van dit programma is om de bartenders aan de slag te krijgen en te houden in een horecazaak die bij hen past. Zo kunnen zij zich verder ontplooien in dit mooie vak. 

Een dikke proficiat en veel succes aan Amal, Tim, Mattew, Maïte, Wouter, Gavin, Jason, Diederik, Glenn en Manu!

Wil je meer weten over het Learning 4 Life opleidingsprogramma? Contacteer Joris, domeinverantwoordelijke Arbeidsmarkt: j.rutsaert@horeca.be of 02 513 64 84.

Benieuwd naar de ervaringen? Lees, bekijk en beluister het zelf:

"We hebben geleerd hoe je je moet gedragen naar de gasten, hoe je de kostprijs kan berekenen van 1 cocktail, van 10 cocktails, hoeveel winst je daarop kan maken.
Op 8 weken hebben wij een opleiding van 6 jaar gehad!" Amal,  afgestudeerde bartender

"In mijn tijd bestond dat allemaal niet. Als ik zie hoever zij al staat, hoe ze geëvolueerd is, dat is ongelooflijk. Ik zie een klein vuur in haar. Het is tof om iemand te trainen die echt gemotiveerd is."  Donald Simons, bartender Black Smoke en leermeester van Maïte.

"Ik vind het fantastisch om te zien hoe jongeren dankzij dit traject een kans krijgen om misschien wel de job van hun dromen te vinden." Pieter Tratsaert, directeur Horeca Vorming

"Ik heb deze kans met 2 handen vastgepakt. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen omdat ik zeker ben dat het een nieuwe wending in mijn leven gaat zijn." Manu, afgestudeerde bartender

More...