Nieuwe bartenderopleiding voor werkzoekenden

 Dit is een opleiding voor werkzoekenden. Heb jij al een vaste baan achter de bar? Ontdek dan hier onze praktische trainingen voor barpersoneel.

Bartenderopleiding voor werkzoekenden

1.10.18 - 7.12.18, Antwerpen

Het 'Learning for Life-opleidingstraject Bartender' geeft jonge werkzoekenden zicht op een carrière in bartending en hospitality. Dat gebeurt via een intensief trainingsprogramma, want het professioneel bemannen van een bar vergt een pak technische en sociale vaardigheden. En, natuurlijk, een flinke dosis goesting en engagement. Dat zijn de noodzakelijke ingrediënten als we inzetten op een duurzame invulling van de vacatures voor barpersoneel. Het Bartendertraject is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar volgden 10 jongvolwassenen het programma met het oog op vast werk. Initiatiefnemer Diageo en partners Horeca Vorming, VDAB en Stad Antwerpen breien nu een vervolg aan dit verhaal.

Het nieuwe bartendertraject start op 1 oktober in Antwerpen. Werkzoekenden kunnen zich nog de hele maand augustus aanmelden. Ook Antwerpse bedrijven kunnen meedoen.

Je bent werkzoekend? Stel je hier kandidaat: KLIK HIER

Voor wie?

  • Je bent momenteel op zoek naar vast werk in de horeca;
  • Je bent tussen 18 en 30 jaar;
  • Je hebt een warm hart voor de horeca en hospitalitysector;
  • Horeca-ervaring is niet nodig, engagement en motivatie wel

Hoe meedoen?

Meld je aan via dit online formulier. Nadien word je uitgenodigd voor een infomoment en gesprek op 3 of 13 september. Dit is bepalend voor de selectie. Bijkomende vragen kan je stellen via learningforlife@horeca.be.  

Nuttige info

Je wordt klaargestoomd om de bar van een restaurant, café, club, … te bemannen als een professional. Stap voor stap krijg je het 'barmanschap' onder de knie. Bestellingen opnemen, dranken perfect op smaak brengen en vlotjes verkopen, de drankenkaart en prijzen updaten en elke gast bedienen met de grootste glimlach. Dat en nog veel meer leer je in deze hands-on opleiding. Bekijk hier het sfeerfilmpje.

  • Het opleidingstraject loopt van 1 oktober tot 7 december 2018
  • De eerste 6 weken volg je een praktijkgerichte opleiding (overdag). Je schaaft je productkennis, verkoopstechnieken, serveertechnieken, communicatievaardigheden, ... bij. Dit wordt aangevuld met een stage van 3 weken waarin je meedraait in een echte bar. Avond- en weekendwerk is mogelijk. We helpen je ook bij het solliciteren en zoeken samen naar vast werk.
  • De opleiding gaat door in Antwerpen.
  • Deze kosteloze opleiding levert je een waardevol certificaat op.

Je zoekt bar- en/of zaalpersoneel? 

Dit opleidingstraject streeft naar een duurzame en professionele invulling van de bar- en zaalvacatures in de horeca. Het is dan ook een praktische opleiding die valt of staat met de inbreng van Antwerpse horecazaken. Na 6 weken training beginnen de studenten aan hun stage in een 'echte bar'. Voor jou als werkgever is dit een interessant: je nieuwe medewerker heeft al een degelijke basis over de bar en de zaal. En je kan hem/haar verder opleiden op maat van je eigen zaak.

Stageplaats aanbieden

De onbezoldigde stage loopt van 12/11/2018 tot 7/12/2018. In die periode en ook nadien, kan je terecht bij de trajectbegeleider van Horeca Vorming. Zij helpt je bij een eventuele aanwerving en informeert je over de tewerkstellingsmaatregelen. Wil je een stageplaats en werk aanbieden, contacteer dan onze trajectbegeleider Charlot via learningforlife@horeca.be.

Mensen opleiden, een fluitje van een cent??

Tijdens de leermeesteropleiding leer je technieken om je (nieuwe) mensen efficiënt op te leiden. Met enkele rake tips word jij een coach die zijn mensen echt in beweging krijgt. Meer info.

Vragen en info

Charlot Hellin - Learningforlife@horeca.be - 02 513 64 84

Het Learning for Life opleidingstraject Bartender is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen, zonder werk, voor op een carrière in bartending en hospitality. Het Learning for Life-project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. Meer info: www.diageo.com. 

More...